Olen tähän saakka kitsastellut oman skannerin ostamisen kanssa. Työhuoneeni neljästä tekijästä kahdella on skanneri, toisella kaksikin. Miksi tarvitsisin siis omaa skanneria satunnaisia kuitteja varten, kun voin aina lainata? Tänä koleana lauantai-aamuna katselin ärtyneenä kuitteja pöydällä ja laatikossa. Totesin ettei se näin toimi.

Davidin GTD-filosofian mukaan työvälineiden ja tilan jakaminen haittaa työn suorittamista sekä keskittymistä. Jos välinettä tarvitaan työn suorittamiseen, sen pitäisi olla aina lähellä ja saatavilla. Selviä esimerkkejä ovat kynät, muistiinpanovälineet ja talletusratkaisut. Seuraavassa ryhmässä voisi mainita rei’ittimet, nitojat, tietokoneet, työpisteet. Kolmanteen ryhmään kuuluu omalla työpäikallani skanneri.

Davidin esimerkki koskee arkistointiin käytettävää tarrakonetta. Sitä käytetään useita kertoja viikossa. Tarranauha ei saa olla loppunut, kun laitetta käytetään. Ostaminen voi tuntua turhalta, jos vieruskaverilla on jo sellainen, mutta kyllä harmittaa, kun se ei tarpeen tullen olekaan oikealla paikallaan.

Skanneri on vähän sama asia. Tarkoitukseni on skannata kaikki kuitit ja asiakirjat talteen. En halua käyttää siihen kokonaista työpäivää vaan puhdistaa pöytää aina sopivissa väleissä. En halua etsiä skanneria naapurin pöydältä, taistella mustekalaa muistuttavan johtosekamelskan kanssa ja vielä toivoa, että kone tunnistaisi laitteen. Vielä kriittisempää skannerin olemassaolo on, jos haluaisin kopioida jonkun lomakkeen ennen postitusta. 30 sekunnin sijaan siihen menisi 10 minuuttia, jos etsisin ja asentaisin muiden kamoja.

Miltäköhän Canon CanoScan LiDE 90 á 75 EUR kuulostaisi? Ilman virtalähdettä vielä!

§68 · Syyskuu 27, 2008 · Yrittäjän työ · Tags: , , · [Print]

Leave a Reply