(Touko-elokuu 2008) Kuntaliitolle tehty Tee oma vaalimainos -palvelu jäi viimeiseksi projektiksi Mainostoimisto Neljä Ulottuvuutta palveluksessa ennenkuin vaihdoin itsetyöllistetyksi asiantuntijaksi. Palvelu oli osa isompaa saman toimiston suunnittelemaa Tee vaikutus -kampanjaa.

Tee Oma Vaalimainos

Kaksikielisessä palvelussa kuka tahansa voi tehdä omannäköisen vaalimainoksen ja kertoa siitä lähettämällä mainosta esimerkiksi Facebookin välityksellä ystävilleen. Täten erityisesti nuoret äänestäjät saadaan osallistumaan kunnalliseen päätöksentekoon äänestämällä kuntavaaleissa.

Oma panokseni palvelun suunnittelussa ja toteutuksessa oli suhteellisen suuri kokonaistyömäärään nähden. Tämän palstan tarkoitus ei ole esitellä muiden töitä, joten kerron lähinnä omasta osallisuudestani projektiin.

Palvelun ikkuna käyttäjälle on Flashilla ja vahvasti AS3 olioilla toteutettu käyttöliittymä mainosten luomiseksi. AD Emma Jämsä suunnitteli ulkoasun ja hahmojen kuvitukset Adobe Illustratorissa, josta olen siirtänyt ne vektoreiksi Adobe Flashin puolelle. Valmiit mainokset tallennetaan XML-muodossa ja kuvina palvelimelle, josta ne luetaan taas Flashiin muokkauksen tarpeessa.

Palvelun sydämessä sykkii Ruby on Railsilla toteutettu sovellus, joka tarjoilee sivut kävijöille, tallentaa mainokset ja hoitaa liikennettä esimerkiksi Facebookin suuntaan. Rails-applikaatiota alettiin rakentamaan, kun palvelun Flash-käyttöliittymä oli loppusuoralla. Isoin työ tehtiin yhdessä viikonlopun työrupeamassa, johon osallistui Rails Rumble suorituksista tutut Matti Paksula, Juha Suuraho ja Arttu Tervo.

Palvelussa pystyy luomaan uusia mainoksia kirjoitushetkellä, koska se osallistuu erääseen kilpailuun, mutta kilpalun jälkeen jäljellä on enää galleria luoduista mainoksista, kunnes palvelinta ylläpitävä Kuntaliitto päättää sulkea palvelun.

§154 · Helmikuu 17, 2009 · Portfolio, Web! Web! Web! · Tags: , , , , , · [Print]

Leave a Reply