On maanantaiaamu ja höyryävä kuppi mustaa kahvia vieressä pöydällä. Lasittunut katse siirtyy kupista vasemmalle ja kiroan itseäni hiljaa. Saan viestin Artulta, “olet narkkari”.

Niin olen. Artun kommentti koskeaa porttiteoriaa, jonka uhriksi olen joutunut.

Addiktio lähti liikkeelle jokunen vuosi sitten. Vain pieni valkoinen ilopilleri, jonka sain ystävältä vaihdossa Compaqin kannettavaan. Ei muuten yllätä, etten muista kunnolla tuon koneen mallia, joku Evo N1020 se oli. Elämä alkoi muuttua ja löysin iloa siitä mistä en olisi uskonut.

Hyöty ei ollut suuri työtä ajatellen, verrattuna seuraavaan vaiheeseen. Elämä valkoisen kanssa oli välillä tuskaisen hidasta ja siksi iloitsin hiljaa, kun vaihto uuteen oli selvästi edessä. Valkoinen ei enää toiminut minulle.

Siirryin mustaan ja oli selvä etten enää pääsisi eroon. Kun omenaa on kerran puraissut, on vaikea jättää syömättä koko hedelmää. Musta kulki lähes aina mukanan, luennoilla, töissä, matkoilla.

Mutta vajaan vuoden käytön jälkeen sekään ei enää riittänyt. Kun narkkari kerran saa  päähänsä  kokeilla uutta niin tie vie vain yhteen suuntaan. Pari viikkoa sitten tilasin paikalliselta diileriltä hopeista.

Lauantaina sain sen ja voin sanoa, että kyllä kannatti. Kahvikupin vieressä seisoo Griffinin Elevatorin tukemana Alumiininen MacBook Pro 15″. Enkä usko, että Mac-addiktioni olisi vielä tiensä päässä, mutta ehkä tämä riittäää hetkeksi.

Addiktio

§61 · Huhtikuu 28, 2008 · About Me · Tags: , , · [Print]

5 Comments to “Porttiteoria”

 1. Jos kyseessä olisi toisen valmistajan laite, pidettäisiin kuvaamasi käyttäytymistä yksinkertaisesti koneen päivittämisenä, ei narkomaniana.

  Mutta kun hankit tämän http://www.popwuping.com/stuff/workspace/universal-active-speaker-for-ipod-or-lap.php
  minäkin liityn narkkarikuoroon.

 2. Mika says:

  Pidän kyllä enemmän tästä 360 asteen kaiuttimesta:
  http://www.pietermaes.com/net/objects_files/generique2-filtered.jpg

  Vois kesällä väsätä jostain peruselementeistä, just for fun. Ripustaa Temp*iin ja sanoa, että myynnissä on.

 3. Itseasiassa toinen esimerkki, jossa laitteen päivittäminen uudempaan on lähellä addiktiota, on auton ostaminen.

  Näkisitpä mun isän bemarikaupassa…*stana*…tai hieman seksistisesti ne kaikki naiset henkilöt, jotka antavat autoilleen nimiä. Jeez.

  Summa summarum: Hyvään designiin kehittyy tunneside. Vastoin kuin Macien kohdalla ei Bulkki-HP-PC:n vaihtamisessa uudempaan ole mitään bloggaamisen arvoista.

 4. Paulyene says:

  Ne4e4 on kivoja! Site4 muteun saattaa ajatella, ette4 eihe4n omassa ele4me4sse4 tapahdu ikine4 mite4e4n ja sitten huomatakin kuvien kautta, ette4 tapahtuu aika paljonkin! Nuo kaikki oli viele4pe4 aika isoja juttuja.. siihen kun lise4te4e4n kaikkea pikkusta kivaa ve4liin niinkuin arjen pienet ilot niin onhan site4 kaikenlaista sattunut :)

Leave a Reply