Annoin viime vuoden loppupuolella itselleni kummallisen synttärilahjan. Järjestin nimittäin pienet pippalot, jotka kuvasin kannettavan avulla Gawker nimisellä ohjelmalla. Ajassa kuvamateriaalia kertyi 8 tuntia, mutta kuvia otettiin vain kahden sekunnin välein, joten illasta saatiin YouTuben hyväksymä 10 minuutin pituinen pätkä. En tarkoita lahjalla tuota videota vaan siitä siinnyttä innostusta  videokuvaukseen.

Puhun paluusta videokuvauksen maailmaan, koska se ei varsinaisesti ole mitään  uutta. Olinhan puolitoista vuotta paikallistelevisiollta töissä. Suurin osa siellä tehdystä videoedioinnista oli tietenkin paikallistelevision arkea. Työn takia vapaa-ajan kuvaus ei ollut suurin intohimoni. Forssavision jälkeen innostusta jarrutti videokameran puute.

Puute, joka korjaantui Thaimaan matkan loppusuoralla, kun ostin Singaporesta uuden digikameran itselleni. Samsungin NV100HD kamerassa on pokkariksi harvinaisen käyttökelpoinen 720p:n HD-laatua tallentava videokuvaus. Kamera on tallentanut videota siitä lähtien ja olen viimeinkin saanut materiaalista jotain muutakin kuin maksimissaan puolentoista minuutin pätkiä Flickrin täytteeksi.

Video on kuvattu Töpseli-klubilla Monkissa paria viikkoa sitten. En ollut huomannut houkutella ketään kaveriksi, joten seuran pitämisen sijaan otin kassillisen videota, joka muotoutui ylläolevaan muotoon. Videota tekisi mieli vielä hienosäätää, mutta päätin, että se on muutaman vuoden tauon jälkeen ihan passeli.

Tätä aiemmin olin julkaissut samaisessa Vimeo-palvelussa muutaman bootlegin Forssan Tyykijatseilta. Pekka Toivasen ja Junnu Aaltosen kvartetit soittivat taianomaisen taidokasta jatsia ja videon äänenlaatu ei anna mestareille heidän ansaitsemaansa kunniaa. Mutta olen parhaani tehnyt. Tätä uudelleensyntyneen Forssavisionkin pitäisi tehdä jonkun käsittämättömän Internet-konsultoinnin sijaan!

Uneksin tietenkin Canonin 5D mkII:sta joka kerta kun näen jotain sillä kuvattua matskua. Järjestelmäkameran optiikka ja valovoima yhdistettynä teräväpiirtovideoon on jotain, jonka keksimistä olisi sietänyt jouduttaa jo aikoja sitten.

Editointipöydällä luvassa (?) Thaimaan kuvakollaasi ja Dreamhallin Open-decksit. Tekisi mieli myös opetella hieman After Effectsiä, jolla voisi luoda mielettömiä visuja näiden rakeisten videoiden päälle.

§161 · Maaliskuu 8, 2009 · About Me, Portfolio · Tags: , , , , , , · [Print]

Leave a Reply