Majoitusvaihtoehtoja on kalibroitu nyt Krabin kaupungista suomalaisten kansoittamalle turistirannalle ja lopulta viidakkoon. Kaikissa hinta on ollut lähes sama, mutta varustetasossa löytyy paljonkin eroa.

Baan Iyara, Krabi Town

Varattiin HostelBookersin kautta, mutta paljastuikin, että paikka olikin hotelli, ainakin varustetasoltaan. Oma kylppäri, kuuma vesi suihkussa, puhtaat petivaatteet ja pyyhkeet joka päivä, johdollinen langaton internet aulassa ja taisimma olla koko paikan ainoat vieraat.

Vaihtoehto mukavuudenhaluiselle turistille vähän matkan päässä kaikkein vilkkaimmilta kaduilta. Luottokortti ei käynyt maksuvälineeksi tiskillä, mutta kelpasi varausta tehdessä (varausmaksu oli huimat pari euroa tähän ja seuraavaan). Huone oli varausmaksun jälkeen 405 bahtia/yö/huone (8.90 euroa).

Ao Nang Grand Inn

Varattiin samalla tavoin pysähdyspaikaksi ennen lopullista määränpäätä HostelBookersin kautta. Onneksi ei pidemmäksi aikaa, koska Ao Nangin turistiranta kaikkine Karjala-lippalakkeineen ja humalaisine turisteineen ei välttämättä juurikaan kiinnosta.

Hinnaltaan (561.50 bahtia/yö/huone, 12.30 euroa) aavistuksen kalliimpi kuin Baan Iyara ja varustetasoltaan aivan eri maata, negatiiviseen suuntaan. Petsitahrat lattiassa muistuttivat ensinäkemältä verta ja kylpyhuoneen hanasta tuli vain kylmää vettä. Sekin jaettiin naapurihuoneen kanssa. Sijainti oli lähellä täydellistä, vain 200 metriä rannasta ja paljon ruokapaikkoja sekä kojuja ympärillä. Oikeasti langaton internet toimi melkein koko hostellissa. Tiskillä kävi luottokortti, vaikka sen käytöstä velotettiin prosentti-pari ylimääräistä.

Krabi Town-Ao Nang bussissa tapaamamme turkulaistytöt (!) suosittelivat kadun toiselta puolelta löytyvää hostellia, jossa samaan hintaan saa aamiaisenkin. Voin kaivaa nimenkin jostain, mutta tällä hetkellä se ei ole käsillä.

The Forest Resort, Tonsai Beach

Jos edelliset valittiin sokkona internetin kautta, niin tämän valinta oli sen vastakohta. Ennen päätöstä kierrettiin läpi suurin piirtein jokainen Tonsain majoitusvaihtoehto kaikkein kalleimpia lukuunottamatta. Veljeni Tero oli asettanut ennen matkaa aika tiukan budjetin bungalowin valinnalle ja siitä pidettiin kiinni melko hyvin. Kahden hengen bungalowin listahinta on 500 bahtia, mutta saimme tingittyä hinnan 400 bahtiin/yö (8.80 euroa), koska varasimme sen kahdeksi viikoksi eteenpäin.

Bambumaja viidakon keskellä kuvaa ehkä parhaiten tätä majapaikkaa. Kylpyhuoneessa on betonilattia ja lämmintä vettä tulee, jos aurinko on ehtinyt lämmittämään rinteessä sijaitsevan vesivaraston. Seinät vuotavat kuin seula, mutta se ei ole niin vaarallista, kun hyttyverkko pitää suojaa yöunien ajan. Sähköt toimivat vain pimeällä, kun aurinko tekee kierroksensa toispuol palloa.

Terassi, rauhallinen sijainti korkealla rinteessä ja ystävälliseltä vaikuttava henkilökunta tekivät varauspäätöksen.

Katsotaan mihin päädymme kahden viikon päästä, mutta jonkinlainen kuva hinta- ja varustetasosta alkaa muodostumaan.

§70 · Joulukuu 5, 2008 · About Me, Thaimaa 2008-2009 · Tags: , , · [Print]

4 Comments to “Majoitusvaihtoehtojen kalibrointi”

 1. anneli says:

  Hei veljekset,
  Hyvää itsenäisyyspäivää olen ollut Tarjan juhlassa Helsingissä genom Nackasändare i Stockholm. Kivat juhlat ja upeita asuja naisilla.
  Kivan asunnon löysitte ja tosi halvan.
  Kram Anneli

 2. Mika Marttila says:

  Hyvä sepustus taas asunnon valinnan vaiheista. Vaihtoehtoja ainakin tuntuu olevan, mutta onko niissä majoituskohteissa torakoita? Muistakaa pitää huolta nestetasapainosta ja äiti muistuttaa naaaman rasvaamisen tärkeydestä.

  Hyvää ja antoisaa loman jatkoa!

  Isä ja äiti

 3. Pauli says:

  Edelliseen viestiin lipsahti väärä vastaaja!

  isä

 4. Mika says:

  Ilmeisesti mulla oli jäänyt kirjautumatta ulos edellisellä kerralla.

  Torakoita ei ole näkynyt yhdessäkään majapaikassa lukuunottamatta yhtä, joka kiipeili naapurimökin ulkoseinällä.

  Joku hiiri tai vastaava kävi kyllä kylässä viikko sitten, kun oltiin ostettu aamiaissämpylöitä Ao Nangista. Meikäläisen ruokahalu katosi, mutta tero mussutti kiltisti koskemattomat pullat.

Leave a Reply