Ulkoasu vaihtuu taas mielialojen ja miehen mukana. Merkittävin muutos taitaa olla se, että suostun kutsumaan tätä jo blogiksi pelkän kotisivun sijaan. Koska en missään vaiheessa saanut tuota kotisivupuolta kovin hyvään kuosiin.

Tässä kirjoituksessa esittely merkittävimmistä muutoksista, ominaisuuksista ja puutoksista.

1. WordPressin tarina alustana on lopuillaan. Kunhan saan tämän tyydyttävään kuntoon niin alan rakentamaan omaa blogialustaa joko Railsin tai Djangon
avulla.

2. Blogikirjoitukset eivät ole enää ainoa muuttuva sisältö sivulla. Tuotan jatkuvasti materiaalia monen moneen erilaiseen verkkopalveluun ja tähän asti en ole erityisemmin koonnut tuota materiaalia mihinkään. Nyt meillä on:

flickr

Automaattinen kymmenen kuvan striimi lataamistani kuvista Flickr-kuvapalveluun. Kyseistä kuvapalvelua hyödynnetään kirjoituksissa muutenkin paljon aktiivisemmin tästä lähin. Lukuunottamatta ehkä tämän kirjoituksen kaltaisia kuvituskuvia.

status

Sensuroimattomat statustiedotteet Jaikusta, Twitteristä ja Facebookista.

delicious

Herkulliset linkit Del.icio.us palvelusta. Myönnän, että tällä saralla ei ole pariin kuukauteen tapahtunut paljoa, mutta se laitettakoon Thaimaan matkan piikkiin.

3. Uusi ulkosu noudattaa sitä varten räätälöityä Gridiä. Kahdella palstalla ja WordPressin ikävillä rajoituksilla tämä ei ikävä kyllä tuo vielä paljoa silmän iloa. Blogissa käytetyt kuvat eivät myöskään seuraa gridin käyttämiä suhteita, joten kaikki ei ihan vielä ole kohdallaan. Mutta taustalla näkyvästä Photoshopin peruspatternista näkyy, että mihin suuntaan ollaan menossa.

icons

Ikoneita!

4. Sisältö löytyy helpommin, vaikka etusivun listausta on vielä korjailtava. Nykyisen kaltainen kilometrin pituinen listaus tappaa mielenkiinnon hetkessä. Ehkä pitkistä jutuista pitäisi tehdä lyhyet ingressit? Tai sitten käyttää hyväksensä Gridiä ja paria AJAX-kutsua, kun saan blogin uudelle alustalle. Kaikkia juttuja ei ladattaisi heti ensimmäiselle kerralla vaan sitä mukaan kun niitä availee otsikoista.

footer

WordPressin ikivanhasta asennuksesta johtuen kategoriat toimivat vielä hetki sitten tageina. Nyt kategorioita on karsittu ja kirjoitukset löytyvät aihepiireittäin paljon loogisemmin. Alareunassa on lueteltu seitsemän suosituinta kategoriaa.

Luulen, että sivun alaosa tulee vielä muuttumaan ehkä muodoltaan ja sisällöltään. Oikean reunan palsta on luonnollisempi paikka navigoida eteenpäin sivulla, kun taas alaosasta löytyisivät linkit ulkopuolelle. Tällöin Delicious ja Teemat vaihtaisivat paikkaa.

Yritän tehdä sivusta paljon lyhyemmän kuin nykyinen versio, jolloin ihmiset saattavat jopa törmätä alaosaan. Ehkä sivuttaa pitkiä juttuja?

archives

Onko kenelläkään ideaa miten arkistot voisi esittää fiksummin kuin kuolettavan tylsinä kuukausilistauksina?’

Kommentteja otetaan vastaan.

Update: Tämä olikin näemmä järjestyksessään neljäs uudistus.

Korjattavaa on paljon. Otsikot bugaa enkä uskalla kuvitellakaan miltä tämä näyttää IE:llä. WordPressin teemaa on vain niin paljon helpompi muokata, kun se on julkinen. Tämähän on myös eräänlainen hiekkalaatikko uusien juttujen testaamista varten.

§121 · Tammikuu 23, 2009 · About Me, Portfolio · Tags: , , , · [Print]

3 Comments to “Blogin leiskauudistus IV”

  1. Pitäisköhän munkin repiä jostain aika toteuttaa se puolivalmis portfoliouudistus vihdoin webbiin? Meil on nyt sit molemmilla muistikirjapohja :b

    Tuo footeri on pähee, niin ja mun Foxilla tämä textarea vuotaa tuosta vihreästä taustasta yli.

  2. Mika says:

    Pitäis! Sun uudistus on varmasti paljon pidemmällä kuin tämä joka tapauksessa. On ollut aika hiljaista kirjoitusrintamalla sen jälkeen kun otit blogis telakalle.

    Textarean vuotaminen kuuluu niihin moniin pikkuvikoihin, joita en nähnyt tarpeelliseksi alkaa viilaamaan ennen julkaisua :)

Leave a Reply